Innesesong

Fra september til mai har vi treninger på Hunstad Barneskole.


OBS! Nye treningstider fra uke 8 2016

Tirsdager 17.30 - 20.00

Torsdager 18.00 - 20.00 

 

Det er også mulighet for trening lørdager frem til kl 14.00 og søndager frem til kl 16.00

 


Utesesong

Utesesongen, fra mai til september, trener vi på bueskytebanen på Breiva. 

Tirsdager 17.30 - 20.00

Banen er for øvrig tilgjengelig når du måtte ønske.

Juniorsamling

NBF's Juniorsamling i Bodø januar 2007

Inspirasjon, kunnskap og ferdighet - juniorsamling i Bodø for Nordland bueskytterkrets.

Endelig ble det juniorsamling i Nordland. I et års tid hadde Nordland Bueskytterkrets planlagt en samling av våre yngre talentfulle utøvere. Samlingen skulle opprinnelig funnet sted på Mo i Rana i april 2006, men måtte kanselleres da instruktørene fikk problemer med den oppsatte helgen.

Vi innså straks at neste relle mulighet var høsten 2006 og tidsrommet oktober-november ble derfor blinket ut. Men høsten er en travel tid, ikke minst for et fåtallig korps av meritterte instruktører. Derfor aksepterte vi en mindre utsettelse fram til januar 2007, men det ble positivt mottatt så lenge vi nå endelig hadde et tidspunkt, et sted, et program og ikke minst det at vi kunne lokke med velkjente navn som Kjell & Morten Bøe!

Aktiviteten i Nordland svinger opp og ned som de fleste andre steder og vi hadde håpet på at alle klubber med en viss aktivitet ville være representert på samlingen. Slik ble det desverre ikke, 3 klubber stilte med deltakere og ledere/trenere mens en fjerde klubb var representert med leder/trener. Det var likevel intet å si på oppslutningen. Opp mot 100% av de forespurte ungdommene takket ja, noe som resulterte i 18 deltakere i alderen 12-17år, hvorav hoveddelen befant seg i alderen mellom 13-15 år.

Programmet var lagt opp i samråd med Kjell&Morten og vi hadde bevisste valgt å begrense teoriundervisningen, men derimot tilbringe tilsvarende mere tid på skytelinjen. Sosialt samvær var også prioritert.

Tilbake til programmet som startet lørdag morgen med presentasjon. Derpå fulgte en meget interessant time teoriundervisning omkring temaet mental trening og konkurranseforberedelser. Både deltakere og ledere/trenere fant temaet meget nyttig og hvem er vel mere egnet til å si noe om dette enn Morten Bøe!

Så bar det til skytebanen hvor de unge ”klådde” etter å få vist seg fram. Og instruktørene tok seg god tid til hver enkelt slik at de fikk full oversikt over den enkeltes ferdighetsnivå, hva en behersket godt og hva en kunne bli bedre på.

Etter lunch fortsatte man på banen, på korthold uten blink, men nå ble den enkelte også videofilmet fra alle mulige vinkler slik at de senere sammen med instruktør kunne studere seg selv og sin egen teknikk.

Men nå var det nok skyting for en stund og dermed tid for å prioritere sosialt samvær. Deltakerne dro nå til Badeland i samlet flokk. Der kunne de både bli litt bedre kjent med hverandre og samtidig boltre seg fritt et par tre timer. Samtidig med at ungdommene boltret seg i vannmassene ble det gjennomført en gruppediskusjon for ledere/trenere og foreldre ledet av Kjell og Morten. Her gikk en inn på en rekke viktige tema som trening av barn og unge, treningsmetodikk, teknikktrening, alternativ trening, mengde/kvalitet, recurve eller compound, trenerrollen og foreldrenes involvering. Igjen, viktig, interessant, engasjerende og utbytterikt.

Så var vi kommet til lørdag kveld. Alle skulle vi ha noe å spise og da kom vi fort til enighet om å legge turen til Pepes Pizza hvor stedets januartilbud med ”spis-så-mye-du-vil” for en knapp hundrelapp ble godt mottatt. Og i tillegg fikk vi selvsagt en trivelig stund sammen.

Så var vi kommet til søndag, dag 2 av samlingen. Søndag er søndag så vi hadde tillatt oss å sove en time lenger denne dagen med oppstart først kl 1000. Vi startet dagen i klasserom hvor vi med ungdommene som tilhørere gikk inn på en del av det som var framkommet under gårdagens gruppediskusjon. Videre pratet Kjell&Morten en del om valg av utstyr, noe som var høyst interessant for mange som enten sto i ferd med å skaffe seg eget utstyr for første gang eller fornye det en hadde.

Så bar det på banen igjen, denne gang på lengre hold og med blink på matta. Og Kjell&Morten vandret utrettelig omkring og noterte for nå skulle det hver enkelt skytter ende opp med et analyseskjema i hånden. Dette som grunnlag for sammen med sin trener/aktivitetsleder å jobbe med seg selv fram mot bedre teknikk og resultatmessig framgang. Og elevene mottok lydhørt karakterboken og kjente seg nok igjen i et og annet som tidligere hadde blitt påtalt av sin lokale trener. Men det betyr nok noe annet å få det fra Kjell&Morten!

Siste del av dagen vekslet en mellom skyting og klasserom hvor de fleste fikk se seg selv i aksjon på stort lerret. Det hele mens Kjell&Morten pekte og forklarte og fikk fram det som var av detaljer.

Litt ekstra underholdning ble det også ved at en av våre lokale helter, Roger Joensen, utfordret Morten i en 6 pilers finale. Etter 3 piler sto det 30-28 i favør av Roger, og det hele endte med seier 59-57 til Roger! Nå er jo Morten en veloppdragen og høflig gutt så hvem vet om ikke dette var en høflig gest overfor vertskapet.............

Men hva gjør vel det når samlingen sett under ett ble til de grader vellykket, noe både ungdommer og trenere/ledere samt foreldre ga klart uttrykk for. Og for å sitere en spontan uttalelse fra en av deltakerne etter samlingens første dag: ”Dette har vært min beste dag som bueskytter”.

Det endelige utbytte kan først måles etter noen tid når en får sett hva den enkelte har oppnådd av framgang og forbedringer. Men grunnlaget for dette har en i alle fall med instruktørenes hjelp lagt. Stor takk til Kjell og Morten som på en fremdragende måte kom på talefot med ungdommene, kommuniserte godt og hele tiden tok utgangspunkt i det positive!

Håper ikke den positive omtalen av Kjell&Morten fører til at de blir for opptatte til å besøke oss på nytt om noen tid!

Se flere bilder fra juniorsamlingen i vårt bildegalleri.

 


Webløsning fra Seria.no