Innesesong

Fra september til mai har vi treninger på Hunstad Barneskole.


OBS! Nye treningstider fra uke 8 2016

Tirsdager 17.30 - 20.00

Torsdager 18.00 - 20.00 

 

Det er også mulighet for trening lørdager frem til kl 14.00 og søndager frem til kl 16.00

 


Utesesong

Utesesongen, fra mai til september, trener vi på bueskytebanen på Breiva. 

Tirsdager 17.30 - 20.00

Banen er for øvrig tilgjengelig når du måtte ønske.

Juniorsamlingen i Bodø 19-20 Januar

Her er et sammendrag fra juniorsamlingen som ble holdt i Bodø 19-20 januar 2008.

 

Deltakere:

 

Alida Kvammen     RKad.

Andreas Peter Stavnes Myrbostad   RKad.

Anneli Steen Johansen  RKad.

Borgar Kvammen  RJr.(sykdomsforfall)

Imre Emmanuelsen  RKad.

Jørgen Ljønes  Ukad.

Martin Karoliussen   RKad.

Maylen Dahl  RMjr.

Sunniva Eik Holthe   RKad.

Tormod Ness   RKad.

Vegard Knutsen Lillevoll    RKad.

 

Instruktører:

Ole-Henrik Iversen

Valter Kristiansen

Sigmund Johansen

 

Program:

Lørdag 19.jan

1000-1130 Åpning

                       Trening, treningsmetodikk, føring av treningsdagbok

                       Skyteteknikk, bevisstgjøring av treningsmomenter

                       Skyteteknikk, linjering, slipp

1130-1230 Finaleskyting. Dueller to og to. Lagskyting.

1230-1300 Lunch

1300-1500 Skyttervurdering

                       Videofilming av den enkelte skytter

1500-1700 Pause

1700-1900 Mental trening. Forelesning.

1900-2030 Sosialt samvær med Pizza og mineralvann.

 

Søndag 20.jan

1000-1530 Konkurransetrening.

                    2x30 piler 18m + finaler

1530 Premieutdeling, oppsummering, avslutning

 

Gjennomføring:

Fredag kveld var de tilreisende deltakere på plass i Bodø sammen med sine ledere. Her ble de innkvartert i romslige og gode campinghytter. Avstandene oppe i nord tillater dessverre ikke at en reiser til og fra på dagen, vi snakker tross alt om 30-40 mil hver vei!

Så startet vi da opp, lørdag morgen kl 1000, et tidspunkt som ikke skulle være for brutalt selv for de som liker å stå opp sent. Vi startet med gjennomgang av programmet, men også med noen tanker om videre opplegg i 2008. Noe blir det, enten en Sverige tur til våre bue venner i Luleå eller til N-Trøndelag for å knytte kontakter med et aktivt juniormiljø i Stokksund. Eller kanskje begge deler???

Vi fortsatte med ting som aldri kan gjentas for ofte. Oppvarming og behovet for allsidig trening for å forebygge belastningsskader. Deretter naturlig over til føring av treningsdagbok, behovet for dette, hva vi oppnår med det og motsatt hva vi mister ved å unnlate en nitidig registrering av våre opplevelse under trening og i konkurranser.

Så til en liten bolk med skyteteknikk. Denne gang valgte vi å fokusere på linjering og fordelene for slippet ved å ha en tilnærmet linjering. Her var det flere som nok har noe å hente ved å justere ankringen, dra litt lengre og få en bedre linjering. En av deltakerne oppnådde ved dette umiddelbart et "renere" slipp og en markert bedre gruppering av pilene sine.

Men nå kriblet man etter å skyte. Siden finaleskyting ikke er hverdagskost og siden et hovedfokus under samlingen var mental trening, kjørte vi et par finalerunder hvor den enkelte fikk prøve seg mot motstandere som ligger på samme nivå erfarings- og prestasjonsmessig.

Etter en fortjent pause var det duket for skyttervurdering. Med Valter Kristiansen og Sigmund Johansen sine skarpe blikk fikk vi en vurdering av den enkelte skytter. Sterke sider og områder hvor den enkelte kan forbedre seg ble behørig registrert for å kunne danne grunnlag for den videre trening og utvikling. I tillegg ble det videofilmet slik at den enkelte i etterkant sammen med sin trener kan få anskueliggjort hvordan det står til med teknikken.

Men dagen var ikke over med det. Etter en pause på et par timer møttes vi igjen til Power-point foredrag om mental trening. Med Sigmund Johansen som dyktig foreleser og med erfaring i bøtter og spann ble dette en god og vellykket fokusering på et område som dessverre ikke får den oppmerksomhet det fortjener i det alminnelige treningsarbeid.

Så var det tid for å slappe av i hyggelig selskap. Pizza og mineralvann er som oftest en inne tier, også denne gang og det sosiale samvær en stund utover kvelden ble en fin avslutning på dagen.

Dag to, søndag, var besluttet å gjennomføre som stevne med finaler. Bodø Bueskytterforening sto for selve stevnearrangementet som var åpent for alle, men innen rammen av stevnet var det lagt opp til å samle juniorene på egen bane for holde fokus på gruppen, teambuilding og de mellommenneskelige relasjoner ungdommene imellom.

Konkurransen ble vellykket gjennomført og spesielt var det stort fokus, engasjement og oppmerksomhet på finaleskytingen. Og mange viste styrke. Selv om ikke resultatene etter den innledende skyting var imponerende så var det flere som virkelig viste mental styrke i finalene og serverte den ene sterke serien etter den andre nærmest upåvirket av stundens alvor.

Samlingen tok slutt ved 1530-tiden etter avslutning med premieutdeling, hvorpå de utenbys deltakere kunne ta fatt på en 4-5 timers hjemtur med bil.

Sett under ett anses samlingen som meget vellykket og bueskytterkretsen er overbevist om at vi er på rett vei med hensyn til å etablere en ungdomsgruppe som enkeltvis og i fellesskap kan utvikle seg mot stadig bedre prestasjoner.

 

Ole-Henrik Iversen


Webløsning fra Seria.no