Har du lyst til å begynne med bueskyting?

Her finner du informasjon om hvordan du kommer i gang

Dersom vi har planlagt nybegynnerkurs så vil vi ha opptak av årets nye medlemmer gjennom dette. 

Dersom det ikke er planlagt kurs i nærmeste fremtid så kan du kontakte oss for å avtale prøveskyting.

Bruk kontaktskjemaet som du finner på sida her, eller send oss ei melding på Facebook. 

Vi ser helst at du ikke kommer uten avtale, slik at vi kan ha en instruktør tilgjengelig for å ta imot deg og gi deg veiledning.

Vi arrangerer vanligvis nybegynnerkurs tidlig i innesesongen (oktober). Dersom det er planlagt kurs i den akutelle sesongen så vil du finne informasjon om det på sida her, under Aktivitetskalender.

Hvem passer bueskyting for?

Bueskyting passer for de aller fleste. Vi har skyttere i alle aldersgrupper i klubben vår.

Generelt vil vi ikke anbefale bueskyting for barn som er yngre enn 8 - 10 år. Dette er på grunn av modenhet og konsentrasjonsevne, og at det kreves en viss størrelse og motorikk for å kunne håndtere ei bue. Barn har lov til å konkurrere i bueskyting fra det året de fyller 8. Ta gjerne kontakt med oss hvis du er usikker. Barn bør ha foresatte med på trening.

Bueskyting er også en idrett der mange med funksjonsnedsettinger kan konkurrere på lik linje med funksjonsfriske. Vi har per i dag dessverre lite tilrettelagte anlegg. Kom gjerne å se, så kan du vurdere selv om du kan skyte hos oss, eller om det er noe tilrettelegging vi kan gjøre for at tilgjengeligheten skal bli bedre for deg.

Leie av utstyr

Klubben har enkle recurvebuer som vi bruker til opplæring av nye skyttere. Du kan leie ei av disse buene i 6 måneder for kr 600,- for å prøve ut bueskyting før du bestemmer deg for å kjøpe eget utstyr.

Du må melde deg inn i klubben før du får leie bue. Tab/fingerbeskytter, armbeskytter og kogger får du låne hos oss. Piler må du kjøpe selv, da dette er forbruksmateriell som blir skadd og blir skutt bort. Vi har rimelige piler, og også en del annet utstyr (se oversikt i utstyrsbutikken), for salg i klubben. Vi hjelper ellers gjerne til med å finne utstyr som passer til deg. 

Vi har også to compoundbuer og to langbuer for de som har lyst til å prøve andre buetyper.

Bli medlem

Hvis du har lyst til å melde deg inn i klubben kan du kontakte oss på en av følgende måter:

Vanligvis svarer vi i løpet av en dag eller to, men i ferier eller helger kan det ta litt lengre tid.

Innmelding gjør du gjennom KlubbAdmin/MinIdrett https://medlemskap.nif.no/27310 

Medlemskapet koster:

  • Senior: kr 500,-
  • Junior: kr 400,-
  • Familie*: kr 800,-
  • Støttemedlem: kr 150,-

* Alle melder seg inn som personlig medlem. Vi markerer familiemedlemmer i medlemsregisteret slik at dere får familierabatten. 

Medlemskapet løper til det sies opp. (Og hvis du unnlater å betale kontingent i to år vil medlemskapet slettes.)

Bodø Bueskytterforening er underlagt Norges bueskytterforbund. På nettsida deres finner du informasjon og en komplett oversikt over regelverket.

Vi gjør spesielt oppmerksom på at vi er underlagt besemmelsene til Antidoping Norge. Bruker du nødvendige medisiner som står på dopinglista, så si ifra om det for å få hjelp til å søke om godkjenning.

Hva vi forventer av deg

Bueskyting skal være gøy, men for at vi skal få gjennomført de aktivitetene som er morsomt å være med på så er vi avhenigig av at noen stiller opp og legger til rette for dette. Vi arrangerer stevner på hjemmebane både inne og utendørs. Som medlem i klubben, eller foresatt til yngre medlemmer, forventer vi at du hjelper til med oppgaver som er nødvendig for å gjennomføre slike arrangementer.

Vi må også gjøre en innsats et par ganger i året for å vedlikeholde anleggene våre. Også her kreves det at medlemmene og foreldrene hjelper til. Vi er en liten klubb og er avhengig at at vi stiller opp for hverandre.

Så langt har vi ikke hatt tradisjon for loddsalg eller salg av diverse artikler, som dopapir eller småkaker. Men noen ganger stiller vi opp på ulike arrangementer. Dette gir inntekt til klubben, og medlemmene vil bli forespurt å stille som instruktører.

Stevner

Som medlem hos oss har du også anledning til å delta på stevner i hele landet - og i utlandet. Slik blir du kjent med skyttere fra andre klubber og får utviklet deg selv som skytter. All påmelding til eksterne stevner går gjennom egen klubb. I BBF har også vi valgt å dekke stevneavgiften på eksterne stevner for medlemmene våre.

I Nordland bueskytterkrets er det for tida følgende aktive klubber:

  • Fauske Helsesportlag Bueskyttere
  • Rana Bueskytterklubb
  • Sinus studentidrettslag Narvik
  • Sørfold Bueklubb
  • Valnesfjord Bueskytterlag
  • Ørnes Idrettslag - Bueskyttergruppa

I tillegg har vi også god kontakt med klubbene i Troms bueskytterkrets.

Alle skyttere er pålagt, fra Norges Bueskytterforbund, å bruke skytetrøye med klubblogo når de deltar på stevner. Denne får du kjøpt gjennom klubben. Vi tar jevnlig opp nye bestillinger.